Categorie:

De SPAR NK Cross vindt dit jaar plaats op het E3 strand in Eersel. Op zaterdag en zondag 16-17 december is het strand het strijdtoneel voor de NK Cross. 13 TeamNL atleten die Nederland vertegenwoordigen op het EK Cross in Brussel op 10 december staan aan de start.

Zondag 3 december sloot de inschrijving van de officiële onderdelen voor het NK. De organisatie is erg blij om te zien dat veel toppers de weg naar Eersel hebben weten te vinden.

Meest aansprekende naam op de startlijst is Niels Laros. De jonge atleet uit Oosterhout baarde afgelopen baanseizoen al opzien door een nationaal record op de 1.500m tijdens de WK Atletiek in Boedapest. Daarnaast is hij kanshebber bij de EK U23 op 10 december in Brussel. Ook Filmon Tesfu heeft zich ingeschreven, net als Tom Hendrikse, de huidige Nationaal Kampioen en lokale topper Luc Heesterbeek. Uiteindelijk gaan ruim 70 atleten strijden om de Nationale titel.

Ook bij de Korte Cross beloofd het een mooie strijd te worden. Maar liefst 93 inschrijvingen zijn er voor dit spectaculaire nummer. Daarbij zijn EK-gangers Jesse Fokkenrood, Ioann Lobles en Bram Anderiessen de meest bekende namen, maar ook Frank Futselaar en Nick Marsman staan aan de lijn.

Bij de dames kan de organisatie rekenen op Veerle Bakker, Merel van der Marel en Emmy van den Berg die in Brussel lopen. Maar ook Maureen Koster, die zich reeds heeft geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs, Jacelyn Gruppen en Ruth van der Meijden gaan zich mengen in de strijd om de titel.

Bij de Korte Cross is het ook bij de dames tijd voor vuurwerk. Daar doen Dagmar Smid, Irene van der Reijken (Olympisch atlete in Tokio) en Aline Kootstra mee.

Ook in de U20 categorie bij de heren komen 3 EK-gangers naar het E3 strand. Nathan Houwaard, Mick Wolvekamp en Juan Zijderlaan staan aan de start in Eersel.

Al met al kijkt de organisatie uit naar het tweedaagse evenement. Op zaterdag komen ruim 400 atleten onder 16 jaar richting Eersel. Deze kinderen zijn afkomstig uit het hele land. In de middag is het tijd voor de NK Masters. Op zondag is het vervolgens tijd voor de officiële NK U18, U20, Senioren en de Korte Cross.

De locatie belooft een mooi decor te worden voor deze NK Cross editie. De organisatie verwacht ongeveer 1.800 deelnemers op alle onderdelen tijdens het weekend.